Africký démon - Hall, Andrew (Viking, 2012)
Dvě vzácné africké sošky v sobě skrývají neuvěřitelně silnou a nebezpečnou moc. Poté, co Barbara Longová jednu z nich dostane darem, stávají se jí i jejím přátelům děsivé věci. Barbara se pokouší vzdorovat neznámé síle pomocí bílé magie, ale marně, a navíc – sošky chtějí získat lidé, kteří neváhají vraždit. Představují pro Barbaru smrtelné nebezpečí, jenomže pomsta démona Kulungy a hadího krále Gombaly je ještě strašnější než obyčejná smrt…