Okres na východě 1960-1989 : občané a nejnižší článek Státní bezpečnosti na příkladu okresu Havlíčkův Brod - Tomek, Prokop, 1965- (Moderní dějiny (Vyšehrad), 2008)
Publikace popisuje různé aspekty existence Státní bezpečnosti na úrovni jejího nejnižšího článku - okresního oddělení - na příkladu okresu Havlíčkův Brod.