Liberalismus - Von Mises, Ludwig, 1881-1973 (Liberální institut, 2019)
Význačný ekonom přibližuje ideovou podstatu a principy liberalismu. Liberální společnost se opírá o soukromé vlastnictví a výhodnou směnu založenou na dělbě práce. Úkolem vládních institucí je prosazování soukromých (především vlastnických) práv a zajišťování fungování trhu. Stát tudíž nezasahuje do rozdělování příjmů, ale ani do výchovy či vzdělávání. O tyto zásady se musí opírat lidská morálka a úspěšný ekonomický systém. Jedno z ústředních děl význačného ekonoma shrnuje základní ideové principy liberalismu.