Žlutej pes - Mondeková, Irena (E-knihy jedou, 2019)
„Povídá se, že si píchl omylem nějaký svinstvo do žíly, byl totiž narkoman. Jeho pes do něj strkal čumákem, když chroptěl na zemi na špinavý matraci, ale tentokrát marně. Den a noc tak strašně štěkal v opuštěném baráku na kraji města, až někdo zavolal městskou policii.“ Žlutej pes a další povídky v sedmé e-knize Ireny Mondekové vypovídají o mezních situacích zvířat i lidí.Kniha mimo jiné obsahuje povídku „Můj nedělní příběh“ ze soutěže k FF Jeden svět 2019, která se četla v předvečer festivalu v Liberci.