Trikolora - Šinkovský, Martin, 1979- (CooBoo, 2019)
Komiksový příběh o sametové revoluci, jak ji prožívala parta dětí. Události listopadu 1989 postupně doléhají do jedné moravské obce, kde se promítají i do klukovských her čtyř kamarádů - s klacky si hrají na 17. listopad, na milicionáře, poté co najdou v popelnici uniformu Lidových milicí, kterou sem zahodil jejich soused estébák, shánějí trikolóru... Příběh je hojně prokládán úryvky z dobového tisku; na závěr je připojena časová osa událostí od listopadu do konce roku 1989 a slovníček jmen a některých pojmů.