Spiknutí proti Hitlerovi - Orbach, Dani, 1981- (CPress, 2019)
Kapitoly přibližují historii německého protinacistického odboje. Práce popisuje nastolení nacistického režimu v Německu, odstranění ministra války generála Blomberga, neúspěšný pokus o převrat v Německu v září 1938, křištálovou noc, vypuknutí druhé světové války a vývoj situace na různých frontách. Autor dále přibližuje strukturu německého pronacistického odboje, osudy jeho nejvýznamnějších představitelů a pokus o odstranění nacistického vůdce v roce 1943. Důležitá pozornost je věnována plánování atentátu na Adolfa Hitlera (operace Valkýra), neúspěchu této akce a likvidaci jejích tvůrců.