Bubáček - Krolupperová, Daniela, 1969- (První čtení (Albatros), 2019)
Příběh o Lukášovi a jeho vymyšleném kamarádovi Bubáčkovi. Lukáš bez pohádky na dobrou noc neusne. Jednoho večera však maminka nenajde jednu jedinou pohádku, kterou ještě nečetla, a tak si na Lukášovo přání vymyslí příběh o Bubáčkovi. Druhý den tatínek Lukášovi Bubáčka nakreslí, ale ten přes noc zmizí.