Hledání Boha - Veverka, Miroslav, 1927-2020 (Prostor, 2019)
Eseje českého právníka se zabývají teologickým myšlením, důkazy Boží existence a různými starověkými i současnými náboženstvími. Autor se nejdříve věnuje problematice existence Boha v křesťanské teologii a filozofii. Poté představuje různá náboženství od animismu přes antická a egyptské náboženství ke třem abrahámovským náboženstvím (judaismus, křesťanství, islám). Všímá si také různých východních náboženství (hinduismus, buddhismus, taoismus, konfucianismus, šintoismus). Nakonec se věnuje mystice (včetně křesťanské mystiky, gnóze a novoplatonismu) a magii a souvislostem mezi magií a křesťanskou liturgií. Kniha volně navazuje na autorovu předchozí knihu Evoluce svým vlastním tvůrcem.