Úlety Matěje Broučka, aneb, Z Čech až na konec hotovosti - Fabián, Zdeněk, 1942- (Petrklíč, 2018)
Humoristické povídky jejichž hlavním hrdinou je Matěj Brouček, který stejně jako jeho slavnější jmenovec prožívá četná dobrodružství. Povídky obsažené v knize popisují v útržcích život Matěje Broučka. Seznamujeme se s jeho dětstvím, během kterého chodil s tátou houbařit. Doprovázíme ho na pionýrský tábor, ať už jako účastníka nebo jako vedoucího. Čteme o jeho vojenské službě, pracovních zkušenostech a cestování, které se nevztahuje jen na Českou republiku. Jeho příhody jsou líčeny s humorem a nechybí v nich ani notná dávka štěstí, které stojí na hrdinově straně.