Keď svrčky plačú - Martin, Charles (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
„Ak Boh niekde v našom vesmíre zanechal odtlačok, potom je ním ľudské srdce.“ Vraví sa, že srdce je najnezištnejším a najvernejším orgánom v ľudskom tele. Srdce je zdrojom života. Srdcom vidíme najvzácnejšie veci. Vďaka srdcu dokážeme cítiť a milovať. Lenže čo ak je srdce choré, zlomené či vážne poškodené? Bývalý špičkový kardiochirurg Jonathan Reese Mitchell vie o srdci všetko. Volali ho lekár so zázračnými rukami. Zachránil životy stovkám pacientov, no svoju vlastnú manželku Emmu, lásku z detstva, uzdraviť nedokázal. Po jej smrti sa utiahne na breh jazera Burton, kde sa v anonymite márne snaží vyrovnať s tragédiou a čeliť pocitom viny. Zaprisahá sa, že už nikdy nevezme do rúk skalpel, a tak sa so svojím nevidiacim švagrom Charliem začne živiť renováciou starých pretekárskych lodí. Pár rokov po strate milovanej ženy ho však osud opäť dobieha. Jedného dňa stretne na ulici sedemročnú Annie, ktorá predáva citrónovú limonádu a doma chová svrčky, aby si zarobila na operáciu srdca. Dievčatko trpí rovnakou diagnózou ako Emma a zachrániť by ho mohli len ruky mimoriadne nadaného lekára. Annin stav sa rapídne zhoršuje a Reese vie, že ak jej chce pomôcť, musí opustiť bezpečnú ulitu a čeliť bolestnej minulosti. A možno sa nájde liek aj na jeho zlomené srdce... Dojímavý román od autora svetového bestsellera Hora medzi nami, ktorý sa stal predlohou úspešného rovnomenného filmu v hlavných úlohách s Kate Winslet a Idrisom Elbom.