Jed pro kralevice : hazardní hra Jana Lucemburského - Jindra, Jaromír, 1949- (Euromedia Group, 2019)
Historický román z lucemburského období našich dějin popisuje dramatickou epizodu z mládí Karla IV. Kralevic je povolán svým otcem Janem Lucemburským z Francie, kde byl vychován. Král Jan, který bezohledně využívá své potomky ke svým mocenským hrám, posílá mladého Karla IV. na misi do severoitalských měst. Idea vytvoření italské signorie pod jeho vládou však není jednoduchá. Navenek loajální italské městské státy ukrývají vůči Janovi nenávist. Milánský Azzo Visconti se v Pavii v roce 1331 pokusí kralevice otrávit. Severoitalská mise končí nezdarem a Karel IV. odjíždí do Čech, aby ze země vydrancované zpupnou šlechtou učinil prosperující stát. Kniha je volným pokračováním románu Válka královen.