Fantom - Kay, Susan, 1953- (Domino, 2019)
Rozsáhlý román zachycující celý životní příběh slavného hrdiny, známého z díla Gastona Lerouxe. K napsání této knihy autorku inspirovaly poslední tři stránky Fantoma Opery, které ve zkratce zachycovaly historický rámec dřívějšího Fantomova (Erikova) života. Po důkladném studiu mnoha pramenů vystavěla strhující příběh, v němž v několika etapách vypověděla jeho osudy od narození až do smrti. Každá z nich je podána z různých úhlů pohledu. Buď jsou vylíčeny očima lidí, s nimiž se setkal, nebo o nich vypráví sám a odehrávají se v různých zemích. K nejzajímavějším patří Erikův pobyt v Rusku a v Teheránu na dvoře perského šáha. Závěrečné části jsou věnovány již známému období Erikova pobytu v podzemí pařížské Opery a lásce ke krásné Christině. Je to hluboce lidský příběh člověka, jenž touží po lásce a štěstí.