Jak jsem potkal český film : 30+1 zastavení - Taussig, Pavel, 1949-2023 (Kniha Zlin, 2019)
Kniha rozhovorů, které vedl filmový historik a publicista Pavel Taussig s osobnostmi českého filmu o jejich tvorbě a názorech během posledních čtyřiceti let. Mezi zpovídanými jsou významní čeští režiséři, scenáristé či herci. Svými vzpomínkami na okolnosti natáčení slavných filmových děl zprostředkovávají zajímavé vhledy do historie českého filmu.