Chamtivost - BERG, 1965- (Thrill, 2019)
Politický thriller zachycuje obtížnou a náročnou práci skupiny investigativních novinářů, kteří se dostávají do konfliktu s původci bestiálně provedených a úkladných vražd. Ústřední postavou románu je Jan Born, provozovatel mezinárodního zpravodajského portálu REPORTÉŘI. Narodil se ve Francii, kam jeho rodiče odešli do exilu po srpnovém vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Born v této zemi vystudoval žurnalistiku, střídavě začal žít v Paříži i Praze a proto členové jeho redakce jsou hlavně jak francouzskými, tak i českými občany. Potíže v jeho firmě nastanou ve chvíli, kdy násilně umírá jeden z kolegů, jehož přítelkyně je zároveň prohlášena za nezvěstnou. Born se svými spolupracovníky se pokoušejí odhalit pozadí těchto událostí. Při pátrání ovšem vstupují do třeskavé zóny, v níž znovu vycházejí na světlo zločiny z války v bývalé Jugoslávii, konfliktu, který Born sledoval vlastníma očima, neboť během této doby působil v Bosně jako válečný korespondent...