Šest žen Jindřicha VIII. - Weir, Alison, 1951- (BB/art, 2019)
Osudy královských manželek jako obecnější výpověď o manželských svazcích, rodině, morálce a postavení žen v tudorovské Anglii. Autorka poutavě vylíčila příběhy šesti manželek Jindřicha VIII., zároveň načrtla pestrý obraz života v Anglii v době převratných politických a společenských změn (první polovina 16. století). Dramatické vzestupy či pády Kateřiny Aragonské, Anny Boleynové, Jany Seymourové, Anny Klévské, Kateřiny Howardové a Kateřiny Parrové zasadila do širších souvislostí anglických i evropských dějin a politiky.