Strážci Země - Crlík, Tomáš, 1984- (Fragment, 2019)
Pradávné bytosti spjaté se stromy od počátku věků chrání přírodu a živé tvory, ale harmonie byla nyní narušena. Další fantasy příběh ze světa Gathary. Strážci země po desítky let spali v nevědomosti. Až nyní jednoho z nich, Olawa, probudil neklid samotné Země: živly upadly do chaosu a je potřeba obnovit rovnováhu. Svět, jak ho doposud znal, se mezitím změnil, objevili se noví tvorové, lidé, ale také okřídlené nestvůry chrlící oheň, které před sto lety zabily jednoho ze strážců. Olaw bude muset zjistit, proč ostatní strážci stále spí a jaká mocnost stojí proti němu.