Války božích bojovníků - Bauer, Jan, 1945- (Euromedia Group, 2019)
Kniha známého popularizátora historie Jana Bauera nás provází složitým a neklidným obdobím husitských válek. Snaží se přitom o seriózní a nestranný výklad doby, která bývala někdy vynášena jako nejslavnější období českých dějin a jindy naopak zatracována jako roky rozvratu a chaosu. Autor nás dovádí až do roku 1437, kdy umírá císař a král Zikmund, jehož diplomatickým umem se podařilo ukončit období husitských válek. Země však zůstala i nadále rozdělena mezi kališníky a katolíky. Knihu doprovází portréty nejvýznamnějších osobností té doby, jako byli např. Jan Želivský, Jan Žižka z Trocnova, Prokop Holý, Čeněk z Vartemberka, Jakoubek ze Stříbra či Oldřich z Rožmberka a dále chronologický přehled a stručný popis významných husitských bitev. Nakladatelská anotace. Kráceno.