Smrtící bílá - Galbraith, Robert, 1965- (Kniha Zlin, 2019)
Soukromý detektiv Cormoran Strike řeší další případ, tentokrát v kulisách příprav a průběhu londýnských olympijských her v roce 2012. "Viděl jsem, jak zabili dítě." S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství. Nakladatelská anotace.