Smrtiaca biela - Galbraith, Robert (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
„Videl som, ako zabili dieťa!“ S týmito slovami vtrhne dezorientovaný mladý muž do kancelárie súkromného detektíva Cormorana Strikea a núti ho, aby vyšetroval zločin, svedkom ktorého sa stal ako malé dieťa. Billy je evidentne psychicky narušený a Strike netuší, že jeho prípad sa skončí vraždou ministra a odhalením temných rodinných tajomstiev. Vyšetrovanie zavedie Strikea a jeho spoločníčku v detektívnej agentúre Robin Ellacottovú z ošumelých ulíc Londýna do zákulisia Parlamentu a privedie ich nielen na stopu závažného zločinu, ale aj nemorálnych skutkov nedotknuteľných, ktoré nikdy nikto netrestal. Zamotáva sa nielen tento prípad, ale aj osobný vzťah Strikea a jeho neoceniteľnej pomocníčky v práci Robin Ellacottovej...