Dívka, která musí zemřít - Lagercrantz, David, 1962- (Host, 2019)
Závěrečný příběh dvojice Lisbeth Salanderové a Mikaela Blomkvista, ve kterém novinář a hackerka společně pátrájí po příčinách smrti neznámého bezdomovce. Ve stockholmském parku je nalezeno tělo neznámého bezdomovce. Od léta se pohyboval v péřové bundě po městě, vykřikoval podivnosti, ve kterých zmiňoval jméno švédského ministra obrany Johannesa Forsella. Když patoložka Frederika Nymanová při ohledávání objeví v kapse mrtvého telefonní číslo na Mikaela Blomkvista, novináře kontaktuje. Něco je podivného na smrti bezejmenného muže. Mikaelovi pomáhá s případem Lisbeth Salanderová, pohybující se tou dobou mimo Švédsko, neboť je rozhodnuta vypořádat se definitivně se svojí sestrou Kamilou-Kirou. Nechce být už lovenou kořistí, ale stát se sama šelmou.