Skok sem, skok tam : (příběhy, glosy, poznámky, polemiky, úvahy) 2017-2019 - Čepelka, Miloň, 1936- (Čas, 2019)
Soubor drobných prozaických i hloubavých textů známého herce a cimrmanologa i osobitého literáta, které osobitou formou přibližují některé kapitoly autorova života. Zdá se, jakoby Miloň Čepelka psal o sobě jako o někom jiném, jako o člověku ve třetí osobě. Přesto však lze mezi řádky vyčíst názory a postoje dnes již zestárlého, ale moudrého a laskavého muže, který celý svůj život pozorně a se zájmem sledoval společenské dění a až úzkostlivě dbal na to to, aby se nikdy nezpronevěřil svým zásadám, z nichž patrně jednou z nedůležitějších byla snaha zachovat si za všech okolností slušnost a moci se tak dívat lidem kolem sebe do očí. To vše podává autor s nadhledem i vlídným úsměvem, s nímž je zachycen na obálce, se smyslem pro přívětivé vykreslení vzpomínek - třeba těch na první polibek, nebo naopak na okamžiky samoty, která se dostaví zatím jen na pár dní, a snad i proto se dají "prožít pokorně a se ctí".