Až přejde zima - Hargrave, Kiran Millwood, 1990- (Fragment, 2019)
Dobrodružný příběh odvážné dívky Mily, která se společně s mágem Runem vydá osvobodit svého bratra na magický ostrov Thule, uvězněný věčnou zimou. Příběh vypráví o statečné dívce Mile, která žila se svými sourozenci v zemi, kam přišla zima, ale nikdy z ní nechtěla odejít. Lidé již více než pět let strádali a trpěli zimou. Statečná dívka se společně se svou mladší sestrou a vesnickým mágem Runem vypraví na sever, na magický ostrov Thule, ihned poté, co ves navštíví podivný cizinec a mladí chlapci z okolních vesnic odcházejí s neznámým jakoby očarováni. Přes divočinu a ledovou zemi se jim podaří nalézt ostrov i chlapce, očarované medvědím duchem a zjistit příčinu, proč se jaro vytratilo i důvod, proč mladíky medvědí duch uvěznil.