Smrtící rostliny : přírodní historie jedovatých rostlin světa - Dauncey, Elizabeth A. (Volvox Globator, 2019)
Jedovaté rostliny produkují jedovaté látky na svou ochranu. Naši předkové postupně zjišťovali, které rostliny lze jíst, a které jim škodí. Texty o jedovatých rostlinách jsou doplněny o fotografie, nákresy, chemické struktury a vzorce toxinů.