Agent Kolbe - Kollender, Andreas, 1964- (Thrill, 2019)
Román zachycuje osudy zaměstnance říškého ministerstva zahraničí Fritze Kolbeho, který se v průběhu války proměnil z řadového úředníka v legendárního špionážního agenta. Loajální úředník Fritz Kolbe, dosud poslušně vykonávající příkazy svých nadřízených ve vízovém oddělení na říšském ministertvu zahraničních věcí, si stále více uvědomuje, že Hitlerův režim vlastně pošlapává všechny hodnoty humanity a lidskosti. Z tohoto důvodů se poté, co se stane asistentem vysoce postaveného styčného důstojníka pro wehrmacht, rozhodne využít tohoto postavení k tomu, aby začal spolupracovat s americkou výzvědnou službou a poskytoval jí cenné informace. Autor se ovšem nezabývá pouze Kolbeho špionážní činností, rozhodl se okořenit tento příběh i poměrně romantickou linkou, z níž se rodí silný intimní vztah. Pozoruhodnou kapitolou tohoto románu je i celkem detailní vylíčení zničení Berlína a nahlédnutí do osudů obyvatel tohoto města, kteří se zde v tomto kritickém okamžiku nacházejí.