10 odvážných expedic - Strømstad, Pia, 1963- (Fragment, 2019)
Nejznámější příběhy slavných objevitelů a dobrodruhů, kteří se zapsali do historie, v doprovodu celostránkových ilustrací a s krátkým medailonem každé osobnosti. Co v lidech vyvolává touhu objevovat místa, kam se dosud nikdo neodvážil, a riskovat svůj život i zdraví? Deset odvážných expedic tě seznámí s objeviteli moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. Někteří se domů nevrátili, jiní přepsali historii. Nakladatelská anotace. Kráceno.