Bartolomějové - Lhotová, Dagmar, 1929-2021 (Albatros, 2019)
Zítra má Bartoloměj narozeniny. Jeho jediným přáním je mít bratra, se kterým by zažíval ta nejlepší dobrodružství na světě. Být sám není žádný med. Bartolomějovi z Řeřichova se nečekaně splní jeho přání. Dostane vytouženého bratra, a to ne ledajakého. Bartoloměj z Hrabětova totiž není jeho bratr, ale bratranec. Jmenují se stejně, vypadají stejně a narodili se ve stejný den. I když je čeká jen dočasné bratrství, dokážou je využít naplno a způsobí mnoho pozdvižení.