Frida Kahlo : ilustrovaný životopis - Hesse, María, 1982- (CPress, 2019)
Životopis mexické malířky Fridy Kahlo zaměřující se na její pocity, touhy a vášně. Originálně pojatá publikace s množstvím ilustrací. Frida Kahlo, živelná umělkyně s bohémskou, nespoutanou, ale zároveň bolavou duší. Její příběh nejednou obletěl svět a její obrazy nás vtahují do prapodivného světa plného svébytné atmosféry. Co ale doopravdy víme o tom, jak Frida žila, jak vnímala svět kolem sebe a jak se vyrovnávala se zkouškami, jimiž si musela projít? Nakladatelská anotace. Kráceno.