Copak jsem Bůh? - Cílek, Roman, 1937- (Původní česká detektivka, 2019)
Dvanáct detektivních povídek, v nichž zkušený český spisovatel literatury faktu a kriminálních příběhů rozehrává příběhy další na téma neobvyklých případů, v nichž nezastupitelnou roli má zločin v rozmanitých podobách. V prvním příběhu se setkáváme s šachistou, který se rozhodne stát se katem vraha, ve druhém sledujeme majitele pátrací agentury, objasňujícího složitou kauzu nároku na "vcelku slušné dědictví", ve třetím podivnou sebevraždu bývalé koncertní klavíristky. Titulní próza pak zachycuje úspěšnou hotelovou manažerku, která musí vyřešit obtížný úkol, jímž ji v závěti pověřil její zesnulý otec. Autor své povídky vypráví řemeslně zručným stylem se smyslem pro přiměřené dramatické napětí a skládá tak pestrou mozaiku vypjatých dramat, v nichž důležitou stránku připisuje psychologickým profilům jednajících osob a postav.