Rytíř David Tamfeld z Hranic - Zais, Jiří (E-knihy jedou, 2019)
V druhém pokračování historického románu z prvních let třicetileté války opět ožívají historické události a postavy Stavovského povstání. Román zachycuje nejen osudy hlavních účastníků dobového dění, ale na pozadí historických událostí vykresluje postavy obyčejných lidí s jejími všedními starostmi a radostmi. Politické události se dotkly každého z nich a ovlivnily jejich osudy. V této nelehké době pokračuje příběh Rytíře Davida Tamfelda, kterého jsme zastihli hluboko v horách. Zde potká tajemnou Kateřinu, která vyléčí jeho válečná zranění i bolavou duši. Dřív než ho dostihnou válečné události, sladké nevědomí Davidovi umožní ji poznat a na chvíli se vrátit k podstatě lidského bytí na tomto světě. Nechme se vtáhnout do druhého pokračování historického románu Rytíře Tamfelda, popisující pobělohorské období plné neočekávaných zvratů a napětí, až do dobových událostí na Moravě v roce 1626.