Hlubiny : život bez dechu na hranicích lidských možností - Néry, Guillaume, 1982- (XYZ, 2019)
Autobiografická kniha francouzského volného potápěče s konstantní zátěží, držitele několika světových a francouzských rekordů. Autor popisuje různé fáze hloubkového volného potápění (free diving), tj. potápění bez dýchacího přístroje pouze se zadrženým dechem. Zabývá se např. technikou potápění, fungováním těla v hloubce, ale i svou myslí. Dále v knize najdeme autobiografické pasáže, úvahy o světě a společnosti, informace o jiných potápěčích (např. o jeho učiteli C. Chapuisovi) apod.