Pět ročních období - Klečka, Jiří, 1983- (Tvář (Vyšehrad), 2019)
Hloubavý román sleduje hlavního hrdinu Filipa po smrti manželky, kdy prostřednictvím nedokončeného příběhu zemřelé milované ženy nachází cestu k jejich malé dcerce i k další životní cestě. Nový příběh Filipa a jeho pětileté dcery Julie se začíná bolestně stavět na kruté ztrátě Sylvie - manželky a matky. Sylvie byla vyhlášenou ilustrátorkou dětských knih a její nejslavnější hrdina - soví bojovník Kuliočko ještě nedopověděl všechny své příběhy. Teď je na Filipovi, aby poslední Kuliočkův příběh dovyprávěl malé dcerce a aby tak společně při těžké ztrátě nalezli cosi, co ani nehledali.