Balkán, bejby! : tři měsíce putování v dodávce s kočárkem - Römer, Lucie (CPress, 2019)
Zápisky z putování do Řecka přes balkánské země a nazpátek do České republiky. Co když se mateřská dovolená skutečně stane "dovolenou" a využijete ji k nejdelší cestě vašeho života? K tomu, poznat se lépe s partnerem i vašimi dětmi a zažít spolu něco nového. Narušit stereotyp. Být venku. Právě pro to se rozhodne Lucie Römer, redaktorka týdeníku Respekt, pořídí si starou dodávku a vyrazí s přítelem a miminkem na tři měsíce na Balkán. Deníkovou formou popisuje, jak se jejich putování vedle relaxu a mnoha překvapení také několikrát zvrtne. Tím spíš, když do své dodávky přiberou nového člena posádky: roztomilé štěňátko, které ne, a ne přestat růst. Nakladatelská anotace.