Tichá pacientka - Michaelides, Alex (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
Alicia Berensonová má napohľad dokonalý život. Je známa maliarka, vydatá za vychyteného módneho fotografa, ktorého nadovšetko miluje, a býva v nádhernom dome obklopenom zeleňou v luxusnej štvrti Londýna. A predsa jedného večera z neznámych príčin svojho muža chladnokrvne zavraždí. Do hlavy mu vypáli päť rán a odvtedy neprehovorí. Aliciino mlčanie premení obyčajnú rodinnú tragédiu na verejnú záhadu, ktorá Aliciu neslávne preslávi. Cena jej umeleckých diel prudko vzrastie, zatiaľ čo ona sama postupne upadá do zabudnutia za múrmi psychiatrického ústavu. Psychoterapeuta Thea Fabera Aliciin osud od začiatku fascinuje a keď dostane príležitosť s ňou pracovať, urobí všetko pre to, aby prehovorila. Terapia pomaly napreduje a vzťah medzi ním a pacientkou je čoraz dôvernejší. Hľadanie pravdy však na povrch vyplaví skutočnosti, ktoré môžu celkom rozvrátiť aj Faberov vlastný život... Psychologický triler s detektívnymi črtami Agathy Christie, nádychom gréckej tragédie a hitchcockovsky pomaly gradujúcim napätím, ktoré vyústi do nepredvídateľného šokujúceho finále. Ambiciózny debut, ktorý žne úspechy po celom svete a chystá sa preniknúť aj na filmové plátna.