Nůž - Nesbø, Jo, 1960- (Fleet, 2019)
Norský detektivní román ze série o Harry Holeovi, v němž hlavní hrdina tentokrát čelí závažnému obvinění. Harry se sice opět vrátil, byť v podřízeném postavení, do oddělení vražd, utápí se však v depresích a hlavně v alkoholu. Odešla od něj totiž jeho milovaná choť Ráchel, která je následně zavražděna a Harry se ocitá v podezření. V několika rovinách se tak začíná odvíjet pátrání po pachateli a jeho vražedném nástroji. Úspěšný autor do své knihy vložil bolest, skepsi, rafinovanou krutost i nečekané zvraty.