Češi pod německým protektorátem : okupační politika, kolaborace a odboj 1939-1945 - Brandes, Detlef, 1941- (Obzor (Prostor), 2019)
Kapitoly popisují historický vývoj českých zemí v časech nacistické okupace. Profesor Detlef Brandes, známý a všeobecně uznávaný německý historik specializující se mj. na česko-německé vztahy ve 20. století, zachycuje ve své práci kompletní dějiny tzv. Protektorátu Čechy a Morava. Na základě podrobného studia jak českých, tak německých pramenů podává faktograficky bohatou syntézu německé okupační politiky, české kolaborace a odboje, jakož i všech stránek veřejného života v Čechách a na Moravě v letech 1939-1945. Nakladatelská anotace. Kráceno.