Inspektor s velkým ptákem - Niedl, František, 1949- (MOBA, 2019)
Detektivní román českého autora o výstředním newyorském inspektorovi Prévitovi. Inspektor Prévit není oblíbený mezi svými kolegy ani u přímých nadřízených, protože však řeší i ty nejsložitější případy lépe a rychleji, než kdokoli jiný na jeho okrsku, musí ho strpět. Stejně tak ani jeho osobní život není ideální, nechá se tedy přesvědčit aby se stal volavkou ve významném případu, který ohrožuje budoucnost mnoha vysoce postavených osob. Je důležité, aby všichni uvěřili, že má u sebe flash disk s citlivými daty, pro něž by řada lidí neváhala zabíjet. Prévit přijme novou identitu a přestěhuje se do domku na břehu klidné zátoky ve městě Chocowinity v Severní Karolíně. Zdá se, že vše vychází, pak ho však z protějšího domu začne sledovat záhadný muž, o jehož záměrech se může inspektor jen dohadovat. Aby toho nebylo málo, objeví se u něj také velký papoušek - ara arakanga, a rozhodně nehodlá hned tak odletět.