Zpět : vracíme se z Afriky - Busny (Jota, 2019)
Kniha líčí cestu českého páru nazpět jejich růžovým autobusem z Jihoafrické republiky, kam dorazili po projetí východní části Afriky od severu k jihu. Tento cestopis pak popisuje cestu zpět na sever po západní straně Afriky. Díky detailnímu popisu jejich cesty a líčení zážitků, setkání s různými lidmi i africkou realitou a přírodou. V této souvislosti zprostředkovává všechny jejich peripetie, strasti i radosti a skrze deníkové pocity autorky putuje čtenář s tímto párem a jejich autobusem skrze Namibii, Angolu, Kongo, Gabon, Kamerun, Nigérii, Burkinu Faso, Mali, Senegal a Gambii, Mauritánii až do Maroka.