Výletník II : 117 nových tipů na výlety po České republice - Pokorný, Jakub Hugo, 1976- (Čas, 2019)
Autor představuje v knize 117 tipů na výlety v České republice, a to v kontextu příběhů, které daná místa vypráví, i jeho osobní zkušenosti s těmito místy, památkami a vlastivědnými a kulturními zajímavostmi. S druhým dílem čtenář symbolicky zavítá do Prahy k Menhiru u Bauhausu, na věž chrámu svatého Mikuláše, pozoruhodné rozhledně Doubravka, do Muzea Bedřicha Hrozného v Lysé, na mladoboleslavskou syslí louku, do Ladových Hrusic, k neratovickému "Stohenge", na rozhlednu na Jezerní slati na Šumavě, na českou poušť Vlkovský přesyp, na Krýzův betlém do Jindřichova Hradce a na další zajímavá místa České republiky.