Spánek : mýtus osmi hodin, síla šlofíků a nový program pro dobití baterií vašeho těla i mysli - Littlehales, Nick (XYZ, 2019)
Příručka britského sportovního spánkového kouče poskytuje rady pro zdravý spánek a spánkovou regeneraci. Autor radí, jak kvalitněji spát, abychom byli výkonnější v práci, mohli se věnovat vztahům a nezhoršovali si zdravotní a psychické obtíže, způsobované špatným spánkem. Představuje svůj spánkový regenerační program R90 (podle spánkového cyklu 90 minut), jehož základem je sedm klíčových indikátorů: cirkadiánní rytmy, chronotyp, spaní v cyklech, předspánkový a pospánkový režim, šlofík, výběr postele a prostředí na spánek. Ve druhé části autor popisuje praktické zkušenosti s programem R90 na příkladech jeho klientů a věnuje se dalším tématům (např. nespavost, noční směny, strava a cvičení). Kniha je určena nejen vrcholovým sportovcům, ale všem, kteří se chtějí naučit zdravě a efektivně regenerovat.