Lustr pro papeže : skutečný příběh z pekla normalizačních lágrů - Tománek, Jan, 1978- (XYZ, 2019)
Vyprávění, založené na skutečných událostech a odhalující, že krutá realita pracovních táborů nepatří jen do období 50. let. Syrově drsná výpověď nevinně odsouzeného mladého trampa, který se provinil jen tím, že byl ve špatný čas na špatném místě. Jeho cesta brutálními pracovními tábory v té báječné normalizační době, kdy všichni mlčeli a užívali si populární hudby a veselých filmů. Skutečný příběh z dávno zapomenutého minkovického pekla, vězni přezdívaného Minkau - podle nacistického vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau, se kterým si ten český v ničem nezadal... Nakladatelská anotace.