Nebe nad Jemenem : v jihozápadní Asii s Lékaři bez hranic - Šebek, Tomáš, 1977- (Paseka, 2019)
Příběhy českého chirurga na misi Lékařů bez hranic v Jemenu. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a nedostatek spánku se autor na své jemenské misi snaží pozorovat běžný život, který se skrývá pod tímto válečným závojem. Jak se žije muslimským lékařkám a jaké lidské příběhy se ukrývají za tvářemi pacientů, to vše popisuje ve své knize z místa současné největší humanitární katastrofy na světě, ale zároveň nezapomíná zapojit i smysl pro humor a nadsázku. Nakladatelská anotace. Kráceno.