Život skoro bez odpadu : jak jej žijí holky z Czech Zero Waste - Gajdošová, Michaela (CPress, 2019)
Průvodce radí, jak snížit množství odpadu v každodenním životě. V knize se dozvíme o historických kořenech zero waste a jak je to vlastně v současnosti s možností recyklace jednotlivých materiálů (papír, sklo, železné kovy, hliník, plasty, textil). Dozvíme se, jak a co kompostovat a proč je to pro životní prostředí tak důležité. Další kapitoly jsou věnovány bezodpadovému domovu, stravování (skladování, konzervování, fermentaci), oděvům (přírodním, syntetickým a polosyntetickým materiálům), zahradničení, cestování, péči o tělo, oslavám, péči o děti apod. V knize najdeme návody na výrobu čistících prostředků, kosmetiky, jídla, pití aj.