Hilda a Sofie - Knopfová, Hana, 1992- (Albatros, 2019)
Dva prolínající se příběhy dvou naprosto odlišných dívek, které však mají jedno společné - vnitřní samotu. Sofie sní o jediném: stát se primabalerínou. Kvůli svému snu se odstěhuje od milující rodiny do neznámého města, kde nastoupí na výběrovou baletní školu. Daří se jí, radost z úspěchu jí ale kazí schválnosti a závist spolužaček. Hildu spolužačky většinu času ignorují a ona ignoruje je. Má pár kilo navíc a je prostě třídní outsider. Myslí si, že tak to taky zůstane. Dokud nepotká Sofii a nezačnou se dít věci... Nakladatelská anotace