Havel v Americe : rozhovory s americkými intelektuály, politiky a umělci - Johnston, Rosamund (Host, 2019)
Rozhovory s významnými představiteli amerického politického i společenského života zaměřené na osobnost a politické názory Václava Havla. Knihu tvoří rozhovory s bývalými americkými prezidenty Billem Clintonem, Geogem Bushem starším i mladším, ministry zahraničí (Henry Kissinger, Madeleine Albrightová), diplomatem Williamem Luersem, poradcem pro národní bezpečnost Brentem Scowcroftem, historikem Timothym Snyderem nebo právníkem Lee Bollingerem. Jejich tématem jsou politické úspěchy i prohry Václava Havla, univerzálnost jeho politických myšlenek a limity jejich uplatnění.