V existencialistické kavárně - Bakewell, Sarah, 1963- (Host, 2019)
Kniha britské spisovatelky se zabývá životními osudy filozofů a spisovatelů, spojovaných s filozofickým a uměleckým směrem zvaným existencialismus. Kniha se zabývá nejvýznamnějšími představiteli existencialismu (J.-P. Sartre, A. Camus, S. de Beauvoirová, M. Merleau-Ponty, K. Jaspers, E. Lévinas) a fenomenologie (M. Heidegger). V textu se objevuje i několik desítek dalších myslitelů a umělců, spojovaných s existencialismem, včetně představitelů předchůdců existencialismu (fenomenologie, S. Kierkegaard apod.). Kniha si krátce všímá i T. G. Masaryka, J. Patočky a V. Havla. Dějiny existencialismu autorka sleduje od r. 1933, kdy se v Paříži setkali J.-P. Sartre, S. de Beauvoirová a R. Aron, do smrti hlavních představitelů existencialismu. V závěru krátký seznam asi sedmdesáti „postav“ v této knize, poznámkový aparát a rejstřík.