Mstitel z Jenštejna - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Letopisy královské komory (MOBA), 2019)
Třináctý příběh historických detektivních případů královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. Jiří Adam z Dobronína se na vyjížďce před pražskými hradbami setká s Václavem Hrzánem z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Ten se mu svěří s neurčitými obavami. Následujícího dne je zavražděn jeho bratr, a to přímo v budově Královské komory. Vyšetřením neslýchaného zneuctění královského úřadu je pověřen Jiří Adam z Dobronína. Zatímco ho pražský purkrabí nutí, aby pátral na Pražském hradě, zdá se, že stopy vedou spíše do okolí Jenštejna.