Klub samovrahov - Heng, Rachel (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
New York, neďaleká budúcnosť. Medicínske technológie pokročili do takej miery, že nesmrteľnosť je doslova na dosah – no len pre tých, ktorí dokázali, že si ju zaslúžia. Pre tých, ktorí dokazujú svoju oddanosť myšlienke dlhovekosti, a preto sa označujú ako liferi, čiže životaschopní: pravidelne cvičia, pijú zeleninové šťavy, chodia včas spať a zdravo sa stravujú. Geneticky dokonalá, zdravá a spoločensky príkladne adaptovaná storočná Lea by mohla byť pre ostatných životaschopných vzorom, no jedného dňa, zazrie na ulici svojho otca, ktorého nevidela od detstva. Rozbehne sa za ním a takmer pri tom zahynie pod kolesami auta, čo vzbudí podozrenie. Zaslúži si nesmrteľnosť, keď sa dopustila takejto nerozvážnosti? Riskovať vlastný život sa v tomto svete považuje za vážny prečin. Klub samovrahov nebol vždy skupinou zapálených aktivistov. Založilo ho zopár životaschopných, ktorí postupne stratili všetky ilúzie. Stretávali sa, aby sa oddávali zakázaným činnostiam: koncertom živej hudby, nezdravým jedlám, neviazanej zábave. Postupom času si však vyslúžili povesť teroristickej bunky a po krku im ide štátna moc. Lea sa im rozhodne zavolať... Temný, provokatívny román Klub samovrahov zasadený do sveta na pokraji krízy spôsobenej prehnanou starostlivosťou o zdravie rozpráva desivý, no fascinujúci príbeh o strate ilúzií, o otázke, čo je v živote najdôležitejšie, a o boji medzi vedou, túžbou po dokonalosti a umením žiť naplno.