První, statečné, jedinečné : Češky, které zvolily tu méně pohodlnou cestu - Renner, Jana, 1980- (XYZ, 2019)
Portréty třiceti Češek, které se prosadily v různých oblastech lidského konání a poznání. Kniha přestavuje české ženy od M. D. Rettigové až po M. Navrátilovou. Tyto ženy se nebály vyjít ze zažitých stereotypů a svému cíli či přesvědčení přinést oběti. Publikace je vybavena bohatým doplňujícím materiálem. Kromě slovníčku pojmů a informačních zdrojů jsou to mapy, grafy, citáty či malý kvíz.