Mokrá ryba - Kutscher, Volker (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
1929. Berlín, pulzujúca metropola povojnového Nemecka, prekypuje neresťami: kokaín, ilegálne nočné kluby, prostitúcia, politické nepokoje. Kriminálka má plné ruky práce. Do tejto atmosféry vstupuje mladý ambiciózny komisár Gereon Rath z Kolína nad Rýnom s pošramotenou minulosťou. Nespokojný s degradáciou na mravnostné oddelenie hľadá príležitosť, ako si napraviť povesť a dostať sa späť na oddelenie vrážd. Keď sa objaví telo mŕtveho muža so stopami krutého mučenia, bez váhania sa púšťa do vyšetrovania na vlastnú päsť. Korene prípadu siahajú oveľa hlbšie, ako predpokladal. Narazí na prepojenie so skupinou Rusov v exile, ktorí mali v pláne nakúpiť zbrane za pašované zlato na tajne pripravovaný štátny prevrat. Po zlate a zbraniach však bažia viacerí. Stopy Ratha zavedú k polovojenským jednotkám i organizovaným zločincom. Zamiluje sa do Charlotte, stenografistky na oddelení vrážd, ktorá mu pomáha získavať informácie. Špina prípadu ho však pohlcuje čoraz viac a všetko sa obracia proti nemu...