Šok! Hrůza! Média! - Neumann, Ondřej, 1968- (CPress, 2019)
Publikace provádí světem českých médií v 21. století, zároveň se ohlíží do minulosti a přibližuje vývoj českého mediálního trhu po roce 1989. Po stručném teoretickém úvodu (role médií ve společnosti, druhy médií, nastolování agendy, moc médií) se publikace věnuje obecnějším problémům současných masmédií i konkrétním kauzám, které zásadním způsobem ovlivnily českou mediální scénu v posledních letech. Připomíná hlavní hráče na českém mediálním trhu, pomáhá čtenářům zorientovat se ve vlastnické struktuře českých tištěných i elektronických sdělovacích prostředků. Zabývá se mj. postavením žurnalistů a žurnalistiky v současné spolčenosti, otázkou ztráty důvěry v tradiční média, rolí dezinformačních platforem, cílenými útoky na média, fenoménem fake news apod. Publikaci připravil tým novinářů z redakce investigativního webu HlídacíPes.org.